Föra bygata 10

Föra

Charmigt fritidshus med snickeri/atelje i trevliga föra! En riktig Ölandsdröm med stor potential!

Välkomna till föra och närmare bestämt denna lilla pärla med avskilt och lummig tomt, charmiga byggnader och en genuin ölands-känsla!

Utgångspris 995 000 kr
Högsta bud 1 115 000 kr Se alla bud 

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea66.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea3090.0 kvm
 • AdressFöra bygata 10
 • PostortBorgholm
 • OmrådeFöra
 • Utgångspris995.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Charmigt bostadshus med stor potential, här är stora delar redan iordning men vissa delar finns kvar för dig att ta tillvara på för att sätta din egen prägel och varsamt skapa er plats på Öland! Utöver boningshuset finns både matkällare och ett trevligt tillägg, en byggnad som använts som snickeri och tänkt ateljé där möjligheterna är stora. Tomten är härligt lummig med syren, fruktträd av plommon, päron och äpple samt blommor som avlöser varandra hela sommaren. Allt omgärdat av stenmur och växtlighet. Viss del av inventarierna ingår, så här trivs ni från dag ett!

  Bostadshuset är på 66 kvadratmeter i entréplan och fördelas över trevligt allrum med vardagsrumsdel, kök, härlig hall, sovrum och badrum. På övervåningen finns två sovrum. När renoveringen påbörjades så valde man att göra allt från grunden, där man rev upp och grävde ur grunden för att på nytt underlag kunna fortsätta uppbyggandet. Detta beskrivs i ett av dokumenten med bilder från säljaren. Med en varsam hand och en blick för möjlighet kan detta bli det smultronställe som hela familjen längtar efter! Till grund har ni en stor lummig tomt, trevligt läge i området och två bra byggnader.

  Föra är lantligt beläget med den Öländska naturen inpå knuten, här bor en blandning av sommar-ölänningar och permanent-boende varpå alla trivs med de fördelar som ges här. Den lite mindre byn gör att du snabbt lär känna dina grannar och skapar bekantskaper, du har cykelavstånd till kust och bad på såväl västra som östra sidan av Öland, både soluppgång och solnedgång. Här trivs hela familjen! Här finns möjlighet att vara med på det gemensamma midsommar-firandet och när det vankas skördefest. Plus även med tennisbanan som hyrs per timme.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 pan med loft
  Byggnadsår
  1940
  Byggår, kommentar
  1800-tal, värd.år 1940 osäkert byggår
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Uteluftsventilerad krypgrund
  Fönster
  2-glas termo och 2-glas kopplade
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Braskamin, vedspis, luft/luft värmepump o direktverkande el
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Föra 6:12
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Föra bygata 10
  Postnummer
  38791
  Ort
  Borgholm
  Område
  Föra
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  35 313 kr/år
  El
  24 000 kr/år
  Elförbrukning
  4449 kWh
  VA
  1 353 kr/år
  Renhållning
  6 000 kr/år
  Väg, samf.
  281 kr/år
  Försäkring
  3 679 kr/år
  Kommentar
  Uppgifter från säljaren
  Taxeringsvärde
  440 000 kr
  Summa pantbrev
  687 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  3090.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Husvalla GA:1 ändamål: Vägar
 • Övrigt
  Besiktning har utförts, protokoll finns. Snickeri-delen är taxerad till industrienhet, vilket behöver ändras innan användningsområdet förändras. Mycket i snickeridelen kommer ingå, dock inga maskiner eller större verktyg, tömning och städning utförs ej. I huset ingår vissa sängar och en del trädgårdsredskap. Flyttstädning utförs ej av säljaren.
 • Närområde

  Allmänt om området

  I Föra är Öland som smalast med sina 4,5 km från Östersjön till Kalmarsund. Söder om Föra ligger Södra Greda lövängar, en av få slåtterängar som finns kvar. Ängen är rik på ek, hassel, ask och blommor som orkidéer. Från Föra är det cykelavstånd till badstranden i Djupvik. Att beskåda solnedgången bredvid någon av sjöbodarna är en frapperande njutning varje kväll för att sedan kanske göra ett besök på restaurang Elise. Till Sandvik är det 6 km. Där kan man inhandla mat på ICA, besöka någon av restaurangerna vid hamnen eller i Sandviks Kvarn. Om du spelar golf så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp ca 17 km norrut.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   66.0 kvm
  • Pris
   995 000 kr
  • Adress
   Föra bygata 10
  • Fastighet
   Föra 6:12
  • Tomtarea
   3090.0 kvm
  • Byggår
   1940
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.