Enrisvägen 18

Djupvik

Härligt läge bara 300 meter från havet!

Välvårdat och vinterbonat fritidshus med attraktivt läge bara 300 meter från Kalmarsund i den vackra kustbyn Djupvik ca 2,5 mil norr om Borgholm.

Slutpris: 3 850 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Torsdag 26/5 kl 13:30 - 14:30

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea79.0 kvm
 • Biarea27.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1512.0 kvm
 • AdressEnrisvägen 18
 • PostortBorgholm
 • OmrådeDjupvik
 • Slutpris3.850.000 :-

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välvårdat och vinterbonat fritidshus med attraktivt läge bara 300 meter från Kalmarsund i den vackra kustbyn Djupvik ca 2,5 mil norr om Borgholm. Härlig tomt med fin utsikt och flera altaner och uteplatser. 2 gästrum, verkstad, blomrum och förråd! Bra standard med kommunalt vatten och avlopp, öppen spis, luftvärmepump för värme och kyla!

  I Djupvik finns en omtyckt badplats med brygga, omtyckt restaurang och fina strövområden längs den vackra stenkusten utmed Kalmarsund.

  Fastigheten innefattar flera hus med sammanlagt 8 sängplatser. Huvudbyggnaden har en stor öppen planlösning med fina ljusinsläpp genom stora fönster i flera väderstreck. 4 rum och kök med en färgskala i vitt, grönt och beige. Vardagsrum och kök strålar samman av en stor vitmurad spis i hjärtat av huset. Ett 30 kvm stort ljust uterum med vitt marmorgolv med golvvärme, vit träpanel på väggarna och stora glasskjutdörrar mot flera altaner.

  Säljes komplett utrustat med möbler, husgeråd och redskap - det är bara att flytta in!

  Djupvik är en av Ölands mest efterfrågade platser för fritidsboende tack vare sitt natursköna läge vid en skyddad vik och sin badplats med brygga och simskola. Kusten är här bitvis dramatiskt klippig, men Djupviks badplats har underbart fin vit sandbotten, endast några meter från stranden. Vattnet är grönskimrande, kristallklart och rent.

  Den kända kuststräckan längs Djupviks strand inbjuder till sagolika promenader, cykelturer eller löpturer i sol upp eller sol nedgång. Cykelavstånd till både strand, bad, kiosk, camping och restaurang. 8 km till matbutik, 7 km till bageri, 1 mil till golfbana och glasscafé och 2 mil till Borgholm, 1 mil till Sandvik, 2 mil till Löttorp och 4 mil till Böda sand.

 • Allmän beskrivning

  Härliga samvaroytor med ljust och trivsamt uterum med marmorgolv med golvvärme och vardagsrum med öppen spis!

  Hall och inre hall med björkparkettgolv, vit tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Kök med eldstad och vit skåpinredning, utrustat med elspis, fläkt, kyl/frys, diskmaskin och luftvärmepump för kyla och värme. Björkparkettgolv, vit tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Stort rymligt vardagsrum med öppen spis man kan mysa invid på höst- och vinterkvällar. Utgång till uterum. Björkparkettgolv, grön tapet/vitmålad panel på väggar och vitmålad träpanel i tak. Stort fint och isolerat uterum med marmorgolv med golvvärme, vitlaserad träpanel på vägg och tak, spotlights i tak. Öppningsbara glasskjutdörrar. Toalett/duschrum med plastmatta på golv och plast/kakel väggar, vitlaserad träpanel i tak. Utrustat med WC, tvättställ och dusch.
  Sovrum med boklaminatgolv, vit tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Sovrum med boklaminatgolv, gul tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Sovrum med boklaminatgolv, gul tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak. 3 garderober. Klädkammare.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1985
  Byggår, kommentar
  Byggnation påbörjad 1979 och klar 1985
  Fasad
  Träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  2-glas isoler
  Tak
  Betongpannor
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Lundebytorp 2:20
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Enrisvägen 18
  Postnummer
  38791
  Ort
  Borgholm
  Område
  Djupvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  22 894 kr/år
  El
  10 500 kr/år
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  6 500 kr/år
  Renhållning
  2 000 kr/år
  Väg, samf.
  1 000 kr/år
  Försäkring
  2 394 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
  Taxeringsvärde
  2 085 000 kr
  Summa pantbrev
  670 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1512.0 kvm
  Övrigt
  1512 kvm fantastisk uppvuxen trädgård med 3 stora terrasser, enorma blomsterarrangemang, rabatter och vackra oxelträd för trädgårdsarbete, återhämtning och vila. Trädgården består av många mindre uteplatser eller ”rum” att vistas i, bl a den sköna gröna pergolan med sittplats, det vita rummet med stenläggning och vita trämöbler eller varför inte vila fötterna vid den antika järnsängen som är återskapad utifrån Djupviks brygga. Huset har en stor gräsmatta som inbjuder till all sorts aktivitet men även insynsskydd av enbuskar och småhus i 2 väderstreck. En gammal vacker öländsk stenmur, en egenskapad torrbrunn med taklök, en robust stenbänk och en centralt placerad flaggstång svajandes i ölandsvindarna möts du av när du kommer hit.
  Uteplats
  Här finns flera fina uteplatser och altaner - stor altan i söderläge med utsikt mot öppna fält, altan för morgonkaffet i öster, fin pergola och vind- och insynsskyddad altan mellan gästrummen. Allt inbjuder till frukost, lunch eller middag i det fria eller läsning, vila eller sköna solstunder. Huset flyter vackert samman mellan ute och innevistelse, allt utifrån behov under dagen.
  Parkering
  Bra med parkeringsplats runt huset och flera vackra allmänningar finns i direkt anslutning till huset.
 • Rättigheter & Belastningar
  Last: Ledningsrätt Starkström, 0885-3419.1

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  I Djupvik ligger dom gamla sjöbodarna på rad längs den steniga kusten utmed Kalmarsund. Badplatsen ligger naturskönt i en skyddad vik där stranden är bitvis klippig. Man kan även använda den populära bryggan och längre ut från stranden är det fin sandbotten. På kvällen gör man med fördel ett besök på restaurang Elise och avnjuter samtidigt den fantastiska solnedgången över sundet. Om du kan slita dig från badstranden så är en cykeltur till Äleklinta ett behagligt alternativ. Att färdas 6 km på den smala alvarvägen och samtidigt njuta av utsikten över det blå Kalmarsund är alltid en upplevelse. Ett självklart stopp på vägen är att åka ner från landborgen och titta på sjöbodarna i Bruddesta.
 • Allmänt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt: Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Flyttstädning utförs ej av säljaren men väl en ordentlig städning via städfirma.

  I köpet ingår alla inventarier (enligt separat lista) - det är bara att flytta in.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   79.0 kvm
  • Biarea
   27.0 kvm
  • Pris
   3 495 000 kr
  • Adress
   Enrisvägen 18
  • Fastighet
   Lundebytorp 2:20
  • Tomtarea
   1512.0 kvm
  • Byggår
   1985
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.