Ekerum stuga 59

Ekerum

Ett semesterboende ni inte vill missa! Stora plus med renoverat kök, eget badrum och bra hörnläge!

Välkomna till denna välplanerade & helfräscha stuga på ca 29 kvm, här har ni allrum med kök, badrum, rymligt sovrum & härlig altan med hörnläge!

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidsbostadsrätt
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea29.5 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressEkerum stuga 59
 • PostortBorgholm
 • OmrådeEkerum
 • Avgift2.756 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med ett riktigt bra läge på campingen, nära allt men ändå lugnt och avskilt, trivs här hela familjen. En av de största fördelarna med stugan är skicket och storleken, här har vi en stuga som omsorgsfullt renoverats och rymmer iallafall 4 övernattande gäster. Utanför finns en rymlig altan under tak som bjuder in till trevliga frukostar innan en dags äventyr och härliga middagar. Flertalet av de omkringliggande stugorna har glasat in eller ytterligare skärmat av altanen för att förlänga säsongen. Här finns möjligheter för vidareutveckling, men även för att packa upp väskan och njuta från dag ett.

  First Camp Ekerum är en av Ölands allra finaste campingplatser belägen på Ölands västkust mot Kalmarsund ca 1 mil söder om Borgholm och 2 mil norr om Ölandsbron.

  Inom campingen finns en välsorterad sommarbutik med ett stort utbud av varor för vardag och fest. Ni finner även restaurang Eken som erbjuder à la carte, pizza och musikunderhållning under säsong. På Ekerum Camping & Stugor finns ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar. För de yngsta finns lekrum, lekplatser, barnpool, trampbilar, egen hoppkudde och Ekorrklubben. Invid campingen finns Ekerum med två kompletta 18-hålsbanor. Här finns även härlig natur och trevliga promenadstråk. Vill du bada i poolen så var säsongspriset 2022: 795kr/vuxen och 495kr/barn, det går även att köpa dagsbiljett.

  Precis runt knuten finns allt härligt som Öland har att erbjuda - underbara sandstränder, vacker natur, trevliga restauranger och utflyktsmål som Borgholm, Borgholms Slott, Solliden, Ölands Djur & Nöjespark, Kalmar mm.

  Stugan hyrdes ut under säsong 2021 för ca 38.500 kr och 2022 för ca 39.000 kr efter campingen avdrag.

  Det mesta av inventarierna ingår i försäljningen förutom porslin, köksredskap, tavlor, inredningsdetaljer samt personliga tillhörigheter i järnskåp. Ytterligare städning utföres ej av säljaren.

 • Byggnad
  Byggnadsår
  1984-86
  Uppvärmning
  Direktverkande el
  Energideklaration
  Behövs ej
 • Förening
  Namn
  Brf Halltorp på Öland
  Allmänt om föreningen
  Föreningen är ej privatbostadsförening.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Parkering
  Reglerna tillåter en parkerad bil utanför stugan/villavagnen
  Ekonomi
  Finns inga planerade renoveringar för 2023
  Överlåtelseavgift
  1 338 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  535 kr
  Juridisk person
  Ja
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Hyran höjdes med 4% från 1/1-2023
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  S59 Hall
  Boarea
  29.5 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  2 756 kr/mån Månadsavgift har höjts 1/1-23 med 4%
  Andel i föreningen
  1,0294%
  Andel av årsavgift
  0,98%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  264 273 kr
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  kontrollerat feb 2023
  Total driftskostnad
  200 kr/mån
  El
  200 kr/mån
  Elförbrukning
  0 kWh
  Kommentar
  Elavgiften är preliminär
 • Tomt
 • Uteplats & parkering

  Parkering

  Reglerna tillåter en parkerad bil utanför stugan/villavagnen
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Ekerum ligger mittemellan Borgholm och Ölandsbron. Här ligger Ekerum Golf med två 18-hålsbanor i ett naturskönt läge. Inom Ekerum Resort finns Restaurang Öland som serverar både lunch och middag med en fantastisk utsikt över Kalmarsund. Resorten finns även padelbanor eller varför inte hyra MTB eller cykel för nya upplevelser. Badplats finns intill Ekerum Camping, där viken är långgrund och stranden är barnvänlig. Vill man uppleva en rofylld natur så ligger Halltorps Hage norrut intill Ekerum. Naturreservat har en av Nordeuropas värdefullaste ädellövskogar och området hör till landets artrikaste. De gamla grova ekarna i reservatet är livsmiljö för våra tre största skalbaggar; stor ekbock, ekoxe och läderbagge. Om man ställer kosan söderut istället så är Rällaskogen ett populärt vandringsområde längs den västra landborgen mellan Rälla och Ekerum. Rällaskogen är ett naturreservat och unik på många sätt. Även här finns gigantiska ekar, ekbock, ekoxe och en del arter som knappt finns på andra platser.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidsbostadsrätt
  • Rum
   2 rok
  • Boarea
   29.5 kvm
  • Adress
   Ekerum stuga 59
  • Avgift
   2 756 kr/mån
  • Byggår
   1984-86
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.