Ekerum camping - villavagn p16

Ekerum

Bekymmersfritt fritidsboende med härligt läge för hela familjen! Välkomna!

Villavagn i bra skick & med havsglimt på arrendetomt inom Ekerums campingområde. Boendet är om 29 kvm & är fördelat på 2 sovrum, kök, wc & allrum

Slutpris: 575 000 kr
Högsta bud 550 000 kr Se alla bud 

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVillavagn
 • UpplåtelseformArrende
 • Arrendeavgift21 400 kr
 • Antal rum3 rum
 • Boarea29.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt säljaren
 • AdressEkerum camping - villavagn p16
 • PostortBorgholm
 • OmrådeEkerum
 • Slutpris575.000 :-

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Här finns ett läge att beakta, inom Ekerums Camping ligger denna välskötta villavagn, av modellen IRM Super Mercure Residentiel, med bostadsarrende. Här blickar du ner mot Kalmarsund och bor nära båda sol och bad men även restauranger, butik, golf och härliga naturområden!

  Inom campingen finns en välsorterad sommarbutik med ett stort utbud av varor för vardag och fest. Stort plus med den härliga bastun ett stenkast från entrén. Ni finner även restaurang Eken som erbjuder à la carte, pizza och musikunderhållning under säsong. På Ekerum Camping & Stugor finns ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar. För de yngsta finns lekrum, lekplatser, barnpool, elbilar, egen hoppkudde och Ekorrklubben. Invid campingen finns Ekerum med två kompletta 18-hålsbanor. Här finns även härlig natur och trevliga promenadstråk. Vill du bada i poolen så är säsongspriset f.n. 795kr/vuxen och 495kr/barn.

  Precis runt knuten finns allt härligt som Öland har att erbjuda - underbara sandstränder, vacker natur, trevliga restauranger och utflyktsmål som Borgholm, Borgholms Slott, Solliden, Ölands Djur & Nöjespark, Kalmar mm.

  Föreningens uppgift är att sköta vägar och tillhandahålla vatten, avlopp och sophantering inom området. Dessutom agerar föreningen förhandlingspart i samband med arrendeförhandlingar med markägaren. Föreningen ordnar även vissa aktiviteter och beslutar om gemensamma regler för området. OBS! Eftersom fritidsboendet ligger på arrendetomt gäller andra möjligheter till finansiering och belåning, fråga gärna mäklaren eller din bank vad detta innebär!

 • Allmän beskrivning

  Villavagnen är om ca 29 kvm och är fördelad på 2 sovrum, kök och allrum i öppen planlösning med gott om utrymme. Rymligt dusch- och toalettrum. Allt är frostsäkrat och möjlighet finns att kunna spendera tid här under vinterhalvåret. I anslutning finns stort inglasat uterum med tak samt en takskyddad entré. Luft/luft-pump för värme och kyla. Från uterummet skymtar du havet och förlänger säsongen med härliga grillkvällar.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  2007
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp året om
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Ekerum camping - villavagn p16
  Postnummer
  387 92
  Ort
  Borgholm
  Område
  Ekerum
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Arrende
  Arrendeavgift
  21 400 kr
  Total Driftskostnad
  6 625 kr/år
  El
  5 625 kr/år
  Elförbrukning
  2500 kWh
  Försäkring
  1 000 kr/år
  Beräknat antal pers
  3
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt

  Viktig information att ta del av.

  Den tvist som varit angående arrendet mot Brf Halltorp är nu avslutad till fördel för arrendetagarna.

  Alla inventarier ingår. Säljare kommer därav inte utföra någon så kallad flyttstädning.

  Köparen förbinder sig att följa Campingens ordningsregler.

  Tvättstuga finns i servicebyggnad där man betalar med pollett.

  V/A: Vatten/avlopp finns tillgängligt året runt.

  Marken går troligen inte att friköpa

  Arrendet löper på 5 år och förnyas nästa gång 2027.

  OBS! Eftersom fritidsboendet ligger på arrendetomt gäller andra möjligheter till finansiering och belåning, fråga gärna mäklaren eller din bank vad detta innebär!

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Tillträde kan ske omgående efter överenskommelse.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Ekerum ligger mittemellan Borgholm och Ölandsbron. Här ligger Ekerum Golf med två 18-hålsbanor i ett naturskönt läge. Inom Ekerum Resort finns Restaurang Öland som serverar både lunch och middag med en fantastisk utsikt över Kalmarsund. Resorten finns även padelbanor eller varför inte hyra MTB eller cykel för nya upplevelser. Badplats finns intill Ekerum Camping, där viken är långgrund och stranden är barnvänlig. Vill man uppleva en rofylld natur så ligger Halltorps Hage norrut intill Ekerum. Naturreservat har en av Nordeuropas värdefullaste ädellövskogar och området hör till landets artrikaste. De gamla grova ekarna i reservatet är livsmiljö för våra tre största skalbaggar; stor ekbock, ekoxe och läderbagge. Om man ställer kosan söderut istället så är Rällaskogen ett populärt vandringsområde längs den västra landborgen mellan Rälla och Ekerum. Rällaskogen är ett naturreservat och unik på många sätt. Även här finns gigantiska ekar, ekbock, ekoxe och en del arter som knappt finns på andra platser.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Villavagn
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   29.0 kvm
  • Pris
   550 000 kr
  • Adress
   Ekerum camping - villavagn p16
  • Tillträde
   Omgående efter överenskommelse, minst 1 månad
  • Byggår
   2007
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.