Charles väg 2

Vedborm

Permanentboende med utvecklingspotential eller fritidsboende med det lilla extra, välj du!

Charmigt bostadshus med både gäststuga och ladubyggnad i omtyckta Vedborm, något för hela familjen att trivas på både delårs och permanent. Välkomna!

Utgångspris 1 895 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea92.0 kvm
 • Biarea45.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaBiarean avser gästboendet och är uppskattad.
 • Tomtarea2755.0 kvm
 • AdressCharles väg 2
 • PostortLöttorp
 • OmrådeVedborm
 • utgångspris1.895.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkomna till Charles väg 2, en charmig fastighet med det där lilla extra dessutom med ett bra utgångsläge på Öland, nära båda kusterna. Livet på landet gör sig påmint och vi njuter av närheten till naturen, lugnet och den uppvuxna och härliga trädgården. Tomten är på 2755 kvadratmeter och ger utrymme till både vidareutveckling såväl som lugn och ro. Vi omgärdas av grönska och stenmurar, träd, buskar och rosor som blommar. Här finns även schersmin, äppelträd och rododendron. Gårdsbilden består av bostadshuset, ladubyggnaden, gästhuset på ca 46 kvm med intillbyggd matkällare samt vedbod. Här finns något för alla, en plats att trivas på både för er som vill njuta av Öland året om och för er som vill komma hit och andas den Öländska luften i omgångar.

  Bostadshuset är i 1,5 plan med bra planering och fina detaljer såsom plankgolv, vedspis, synliga takbjälkar och inbjudande veranda. Med enkla medel skapar du ditt drömhem, till grund har du en social och härlig planlösning, flera sovrum och ett härligt ljusflöde genom hela huset. Stort plus med gästhuset för sommarens alla gäster, här på ert smultronställe i Vedborm får hela familjen plats!

  Ladubyggnaden är uppdelad med olika användningsområden, här fortsätter du såklart utveckla efter egna behov. Idag är en del utformad som verkstad, garage, f.d. djurstall samt förråd.

 • Allmän beskrivning

  Vi välkomnas in i en ljus och rymlig hall, vidare in i huset finns allrummet med god översikt av bostaden. Köket är ljust och charmigt med vedspis och plats för matplats. Köket har vita skåpluckor med en lantlig charm, fina vitrinskåp och god förvaring. Här finns allt det man behöver i form av ugn, spis, kyl/frys och diskmaskin.

  Vardagsrummet blir en naturlig samlingsplats med utrymme för både soffgrupp och matplats, här finns även en öppen spis för extra mysfaktor och en lägre driftkostnad.

  Badrummet har en ljus våtrumsmatta med dusch, handfat, toalett och tvättmaskin.

  I huset finns tre sovrum, alla väl tilltagna med plats för säng, nattduksbord och garderober. Ett av sovrummen på övervåningen har även utgång till altan. På övervåningen finns även ett allrum och gott om förvaring i vindsutrymmen.

  Gästhuset om ca 46 kvm fungerar fristående med kök och allrum på entréplan, på övervåningen finns två sovrum och ett badrum med dusch. I samma byggnad finns även en matkällare.

  Ladubyggnaden mäter ca 29 x8,5 meter och är uppdelat över olika användningsområden, här finns verkstad, garage, f.d. djurstall samt förråd. Utöver detta finns även en vedbod på tomten.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1945
  Fasad
  Träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Kryp/torpargrund
  Fönster
  2-glasfönster kopplade bågar
  Tak
  Eternit samt takpapp
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Vedborm 3:88
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Charles väg 2
  Postnummer
  38773
  Ort
  Löttorp
  Område
  Vedborm
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  25 360 kr/år
  El
  15 000 kr/år
  Elförbrukning
  7500 kWh
  VA
  1 000 kr/år
  Renhållning
  1 960 kr/år
  Försäkring
  6 900 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftkostnaderna är delvis uppskattade och baseras på att huset används som fritidshus.
  Taxeringsvärde
  988 000 kr
  Summa pantbrev
  1 657 500 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2755.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Förmån: Officialservitut Utrymme, 08-HÖG-1406.1

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde (1999-12-02)
 • Övrigt
  Besiktning är utförd, protokoll finns. En stor del av inventarierna ingår i köpet. Därav kommer så kallad flyttstädning inte utföras. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Vedborm ligger 5 km norr om centralorten Löttorp. Där finns ICA-affär, restauranger, butiker och sommaröppet systembolag. 5 km österut från Vedborm finns fin badstrand i Kesnäs eller så kan du cykla på grusvägen 5 km västerut till sandstranden i Byrum-Sandvik. För den golfintresserade finns två banor med en mils radieavstånd.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   92.0 kvm
  • Biarea
   45.0 kvm
  • Pris
   1 895 000 kr
  • Adress
   Charles väg 2
  • Fastighet
   Vedborm 3:88
  • Tomtarea
   2755.0 kvm
  • Byggår
   1945
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.