Byxelkroksvägen 100, lägenhet 4

Byxelkrok

Unik lägenhet i vacker miljö.

Utgångspris 1 824 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Längst upp på nordvästra kusten och i hjärtat av älskade Byxelkrok, med närhet till restauranger, butiker, båthamn, vacker natur, sol, bad & omtalade stränder planeras nu byggnationen och försäljningen av 24 unika bostadsrätter! Här finns chansen att bo lättskött med ett toppenläge, hög standard och kvalitativa tillval!

  Brf Solö med 24 välplanerade lägenheter i centrala Byxelkrok kommer växa fram inom snar framtid. Med ombyggnation av befintliga byggnader plus nybyggnation planerar man en inflyttning hösten 2024. Brf Solö kommer bli en äkta bostadsrättsförening och juridisk person kan accepteras. Det vackra värdshuset Solö vid havet och hamnen i Byxelkrok tog emot sina första sommargäster redan 1925 och många är de som år efter år återvänt till ”kroken” och Solö Värdshus för att njuta av semester, sol och bad.

  Hall Golv belagt med vacker öländsk kalksten i grå ton, väggar beklädda med vitmålad pärlspontpanel och rustik vitmålad råspontpanel med synliga bjälkar i tak.

  Vardagsrum/kök Golv belagt med elegant vittonat/enstavigt ekparkettgolv, väggar beklädda med vitmålad pärlspontpanel och rustik vitmålad råspontpanel med synliga bjälkar i tak. Fullt utrustat kök med gråmålad köksinredning, spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys.

  Sovrum Golv belagt med elegant vittonat/enstavigt ekparkettgolv, sobert gråmålade väggar och rustik vitmålad råspontpanel med synliga bjälkar i tak. Vita garderober.

  Badrum Golv belagt med vacker öländsk kalksten i grå ton, väggar beklädda vitt kakel och tak vitmålat med spotlights. Utrustat med WC, tvättställ med kommod, dusch med glasvägg samt kombinerad tvättmaskin/tumlare.

  Förråd/parkering Till varje lägenhet här förråd i separat byggnad. Till varje lägenhet tillhör en parkeringsplats ( till parhus 2 parkeringsplatser), 2 laddstolpar för elbil finns och till varje parkeringsplats skall rör läggas ner som förberedelse för att kunna sätta upp egen laddstolpe.

 • Byggnad
 • Förening
  Namn
  Blivande Brf Solö Byxelkrok
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Juridisk person
  Ja
  Marken ägs av
  Ej angivet
  Delat ägarskap
  Ej angivet
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  4
  Boarea
  48.0 kvm
  Avgift
  3 156 kr/mån
  Andel i föreningen
  4,41%
  Elförbrukning
  0 kWh
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Byxelkrok ligger längst upp på norra Ölands västkust ca 6 mil norr om Borgholm. Vid den populära hamnen finns små fiskebodar, restauranger och affärer som lever upp under sommaren. Sommartid går färjan Solsund mellan Byxelkrok och Oskarshamn och från Byxelkrok finns även båtförbindelse till den mytomspunna ön Blå Jungfrun. Är du golfintresserad så ligger Enerums golfbana endast 2 km söder om Byxelkrok. Bada kan man göra i Tokenäs eller så åker du 7 km till Böda Sands fina sandstrand på den östra sidan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättslägenhet
  • Rum
   2 rok
  • Boarea
   48.0 kvm
  • Pris
   1 824 000 kr
  • Adress
   Byxelkroksvägen 100, lägenhet 4
  • Avgift
   3 156 kr/mån
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.