Brännegatan 74

Mellböda

Inramat av vacker stenmur och med fria vackra vyer står ett boende i toppklass!

Nybyggt, unikt & modernt, här har inte något lämnats åt slumpen. Permanent-standard, bra läge & fina materialval är några av alla plusvärden! Välkomna

Utgångspris 2 995 000 kr
Högsta bud 3 100 000 kr Se alla bud 

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea101.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1577.0 kvm
 • AdressBrännegatan 74
 • PostortLöttorp
 • OmrådeMellböda
 • utgångspris2.995.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Söker ni efter ett boende utöver det vanliga så har ni här ett tillfälle att beakta! Med ett lugnt, vackert läge bara 2 km från Bödas otroliga kustlinje har vi nu nöjet att salubjuda en exklusiv villa, passande både för er som vill bo fint året runt och för er som vill ha ett fritidsboende av högsta klass.

  En påkostad villa med fin atmosfär, ljus och rymd - här möts du av en härlig, fin tomt, modernt och välplanerat hus med stora fönster som öppnar upp och ger fin närhet till naturen, braskamin som ger skön värme och billigare driftkostnad, högt i tak med spotlights och härligt kök. Vidare plusvärden är installerad laddstation för elbil, hög standard med helkaklat badrum med badkar och duschkabin, plus en extra gäst-toalett. Köket är välplanerat och byggt både för en smidig vardag men även för att vara ett smycke i det härliga allrummet. Utöver detta finns tre sovrum plus klädkammare/förråd. Här finns allt man kan önska med närhet till underbar natur i Tujaskogen och lata dagar på stranden. Kommunalt V/A och fiber är indraget.

  Bostaden säljs med inventarier och är helt inflyttningsklar, här trivs du från dag ett! Utöver det välplanerade boendet finns här en stor tomt om över 1500 kvadratmeter, denna ramas in av stenmur och har nästan ingen insyn. Här finns plats för bus och lek, för dig med gröna fingrar och för hemma-jobbaren. Du som sett fram emot lugna somrar och lata semesterdagar har också hittat rätt, här är ett bekymmersfritt hus som gör att du kan njuta på stranden. Till badplatser i Böda är det ca 5 minuter med bil, här finns även året-runt öppen Ica-butik och sommar-öppna Kaffestugan som lockar folk från hela Öland, perfekt att hämta söndagsfrallorna där! Till den västra kusten och närmare bestämt Byrum är det ca 10 minuter, här njuter du av vackra solnedgångar och de Öländska raukarna.

 • Allmän beskrivning

  Den moderna enplansvillan stod klar 2013, här har inget lämnats åt slumpen, väl valda detaljer, fina materialval och en god planering är några av de saker som präglar det här boendet. Övriga plus är självklart det härliga ljusflödet, dubbla toaletter, kaminen, laddstation för elbil och den underbara utsikten över de öländska landskapen, här bor du med en tavla utanför fönstret i ständig förändring. Huset står på en stor, välskött tomt, här finns utöver boningshuset med altan gott om plats för vidareutveckling. Det här är ett fantastiskt ställe fullt av möjligheter, men som går precis lika bra att förälska sig i som det står. Här trivs du från dag ett!

  Vi välkomnas in i en rymlig och ljus hall, här ligger klinker på golvet och väggarna är ljusa. Direkt till vänster är det stora badrummet, intill detta finns det stora sovrummet och rakt fram toaletten. Till höger från hallen sett finns det härliga allrummet med kök, här finns gott om plats för hela familjen och gästerna samt utgång till altanen med söder-läge. Härifrån når vi även de två lite mindre sovrummen. Genomgående för huset är ljusa ytskikt med vit träpanel på väggar och i tak med infällda spotlights.

  Köket är gjort för en smidig och social vardag, här finns härlig köksö, gott om förvaring och arbetsyta samt all den utrustning man kan önska. Ett kök att trivas i. Allrummet är stort och ljust med underbar utsikt mot åkermarker och öppna landskap, här har vi ett underbart ljusflöde och extra mys-faktor från kaminen. Här ligger fin golvparkett, med undantag för köksdelen som är försedd med klinker för en smidigare vardag. Altanen utanför är väl tilltagen och har ett härligt solläge. Badrummet är väl tilltaget med både badkar och duschhörna, här finns även handfat med kommod, toalett samt både tvättmaskin och torktumlare med smidig vikbänk. Det finns även en extra toalett, med kakel, väggpanel, toalett och handfat med kommod. Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng med nattduksbord och förvaring, här har man även fönster och altandörr i öster vilket ger ett naturligt och härligt uppvaknande i samklang med solen. De två mindre sovrummen är perfekta barn-rum, gästrum eller kontor.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  2013
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta på mark, underliggande isolering
  Fönster
  Isolerglasfönster
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Vattenburet system - frånluftsvärmepump
  Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Mellböda 6:11
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Brännegatan 74
  Postnummer
  38773
  Ort
  Löttorp
  Område
  Mellböda
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  42 660 kr/år
  El
  30 681 kr/år
  Elförbrukning
  7318 kWh
  VA
  7 313 kr/år
  Renhållning
  1 200 kr/år
  Väg, samf.
  200 kr/år
  Försäkring
  2 866 kr/år
  Sotning
  400 kr/år
  Beräknat antal pers
  6
  Kommentar
  Renhållning: sommartömning för 190l kärl, tillkommer kostnad för sopor med 2.21 kr/kg Ved: kostnad och ej inräknat beroende på förbrukning och egen tillgång. VA: schablon för fritidsboende
  Taxeringsvärde
  1 823 000 kr
  Summa pantbrev
  2 125 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1577.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Mellböda GA:2 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Väg, 0885-3441.2
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. Inventarier ingår i överlåtelsen utan särskild ersättning, se inventarielista. Regelrätt flyttstädning kommer inte att utföras. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  5 mil norr om Borgholm ligger Mellböda. Här finns åretrunt öppen ICA-butik och i Böda hamn kan du besöka restauranger och butiker sommartid. Endast 2 km bort öppnar sig Bödabuktens milslånga och berömda sandstränder som lockar tusentals besökare varje sommar. Om du ägnar dig åt golf så finns Böda Sands golfbana ca 7 km bort och till golfbanan i Enerum är det 1 mil. Även i Källatorp finns en golfbana och ligger ca 13 km söderut från Mellböda.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   101.0 kvm
  • Pris
   2 995 000 kr
  • Adress
   Brännegatan 74
  • Fastighet
   Mellböda 6:11
  • Tomtarea
   1577.0 kvm
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse
  • Byggår
   2013
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.