Borggatan 5 Binnerbäck

Borggatan 5

Binnerbäck

En villa av hög klass med två arkitektritade utbyggnader från 2008 och 2010.

Söker Ni efter ett boende utöver det vanliga så har ni här ett tillfälle att beakta! Med ett lugnt, vackert läge bara 2 km från Byrums Sandvik har vi nu nöjet att salubjuda en exklusiv villa, passande både för permanentboende eller för er som vill ha ett fritidsboende av högsta klass.

Utgångspris: 3.975.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se
Möten & visningar i Coronatider

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum6 rum
 • Boarea190 kvm
 • Tomtarea2014 kvm
 • AdressBorggatan 5
 • PostortLöttorp
 • OmrådeBinnerbäck
 • Utgångspris3.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Söker Ni efter ett boende utöver det vanliga så har ni här ett tillfälle att beakta! Med ett lugnt, vackert läge bara 2 km från Byrums Sandvik har vi nu nöjet att salubjuda en exklusiv villa, passande både för er som vill bo fint året runt och för er som vill ha ett fritidsboende av högsta klass.

  En påkostad villa med fin atmosfär, ljus och rymd - här möts du av stora fönsterpartier, skjutbara fönsterdörrar som öppnar upp och ger fin närhet till naturen, två täljstenskaminer som ger skön värme, öppet upp i nock med spotlights och inbyggda högtalare, vacker tegelvägg. Hög standard med helkaklat badrum med bubbelbadkar, köksinredning byggd av lokal möbelsnickare, två luftvärmepumpar för kyla och värme, indragen fiberanslutning, kommunalt vatten och avlopp.

  Fin gästlägenhet med egen ingång, pentry och badrum - perfekt för generationsboende eller för er som på ett fint sätt vill ta emot gäster, släkt och vänner! Gästlägenheten nås även från matsalen och kan fungera som en separat bostad eller som en integrerad del av huset.

  Här bor ni med gångavstånd till vackra Mensalvaret som varje vår fylls av orkidéer av alla de slag och inpå knuten finns vidsträckta strövområden i fridfull skogsmiljö. Ett riktigt drömboende för natur/djurälskare - i skogen finns varje år mängder av blåbär och lingon att plocka och ni möts av ett rikt djurliv med harar, rådjur, rävar och ekorrar och ibland syns de imponerande havsörnarna sväva över nejden. På bekvämt cykelavstånd tar ni er till Byrums Sandvik (ca 2 km) känt för sina raukar och långa sandstrand. Till Löttorp som är centralorten på norra Öland är det ca 6 km. Här finns affärer, restauranger, café, post, vårdcentral, systembolag (sommartid) och inomhusbad.

  En villa av hög klass med två arkitektritade utbyggnader 2008 och 2010. Skåpinredning tillverkade av lokal möbelsnickare.

  Ni välkomnas in en stor hall i anslutning till matsalen. Stora fönsterpartier och öppet upp i nock med fint genomljus och härlig rymd. Elegant klinker och parkettgolv, sandfärgad mönstrad tapet på väggar och vitlaserad träpanel med spotlight och högtalare i tak. Täljstenskamin som ger skön värme. Luftvärmepump för värme och kyla. Till vänster vid entrén finns hall med väggfasta bokhyllor, parkettgolv, sandfärgad mönstrad tapet på väggar och vitlaserad träpanel med spotlights i tak. I direkt anslutning till höger kommer ni till det fina tegelrummet med ljus och rymd - öppet upp i nock och stora fönster. Parkettgolv av valnöt, sandfärgad mönstrad tapet på väggar och en vacker välmurad tegelvägg som fond. Vitlaserad träpanel i tak med spotlights och högtalare. Sovrum/kontorsrum med parkettgolv, gul tapet på väggar och vitmålat tak med spotlights. Garderob. Förrådsrum med parkettgolv, vitmålade väggar och tak. Taklucka till vind. Frysbox.

  Till vänster från entrén ligger kök med parkettgolv, rostbrunt kakel på väggar, vitmålad träpanel i tak, gulmålad skåpinredning från lokal möbelsnickare, exklusiva bänkar och köksö. Utrustat med induktionshäll, fläkt med kåpa, ugn, micro, kyl/frys och diskmaskin. Allrum i direkt anslutning till köket med stor skjutbar fönsterdörr som gör att allrummet och altanen mot väster blir en fin enhet och med härliga solnedgångar in i rummet. Täljstenskamin ger skön värme. Luftvärmepump för kyla och värme. Parkettgolv, ljus tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Toalettrum med klinkergolv med golvvärme, vitt kakel på väggar och vitmålad träpanel i tak. Utrustat med WC och tvättställ i glas.

  Tvättstuga/groventré med klinkergolv, ljus målad väv på väggar och vitmålad träpanel i tak. Utrustat med ny skåpinredning tillverkad av lokal möbelsnickare, tvättbänk/ho, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp.

  Stort fint sovrum med grå/silverfärgad fondvägg med nisch i sten. Parkettgolv, ljus tapet på väggar och vitlaserad träpanel med spotlights i tak. Skjutbar fönsterdörr ut till altan mot öster. Påkostad garderobsinredning.

  Klädkammare.

  Rymligt och fräscht badrum med klinkergolv med golvvärme, vitt kakel på väggar och vitlaserad träpanel med spotlights i tak. Skåpsinredning i ek, utrustat med WC, tvättställ, spegel, jacuzzibadkar, dusch med välvda och frostade glasdörrar, handuksvärmare och fläkt.

  Gästlägenheten har egen ingång men nås även från matsalen och kan fungera som en separat bostad för gäster/uthyrning eller som en integrerad del av huset.

  Rum med parkettgolv, gul tapet på väggar och vitmålat tak. Pentry med kylskåp, 2 värmeplattor och diskbänk. Badrum med klinkergolv med golvvärme, vit/turkos kakel på väggar och vitmålat tak med spotlights. Utrustat med WC, runt handfat, dusch med välvda och frostade glasdörrar och spegel.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM BINNERBÄCK 1:28

  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Borggatan 5

  Postnummer
  387 74
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Högby

  Område

  Binnerbäck

  Boarea
  Ca ~190.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Tomtareal/mark
  2014.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Naturtomt med tallar och med ett tjusigt stenparti på framsidan.

  Antal rum
  6 rum
  Antal sovrum
  3 rum
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 26 feb 2021
  Energiprestanda: 141 kWh/m2
  Besiktades av: Andreas Lundin
  Energiklass: E
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1998
  Taxeringsvärde byggnad: 2 087 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 332 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 2 419 000 kr
 • Pantsättningar & Inteckningar
  6st inteckningar på totalt 2 465 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  24 470 kr/år
  Sotning
  600 kr/år
  Vatten och avlopp
  6 534 kr/år
  Renhållning
  1 237 kr/år
  Hemförsäkring
  4 842 kr/år

  Länsförsäkringar

  Summa driftskostnader
  37 683 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 524 kr/år
  Årlig elförbrukning
  13770 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område
  Område

  Byrums Sandvik: På norra Ölands västkust 7 km norr om Löttorp ligger Byrums Sandvik, känd för sina raukar. Raukarna ligger längs en 600 meter lång strandremsa och består av kalksten som eroderats av vattnet. Från stranden öppnar sig en vidunderlig vy över Kalmarsund och Blå Jungfrun som under solnedgången kan beskrivas som drömlik. Strax norr om raukarna finns en fin och populär sandstrand som är långgrund och med stora sanddyner. Intill stranden finns även en liten hamn. Från Byrums Sandvik och söderut slingrar sig en av Ölands vackraste vägar, Horns kustväg.

  Löttorp: Löttorp med sina 540 invånare är centralorten på norra Öland. Löttorp har många åretrunt öppna affärer och företag men även vårdcentral, simhall och skola t.o.m. högstadiet. På sommaren blommar samhället upp när fler affärer, matställen och systembolaget slår upp portarna samtidigt som invånarantalet mångdubblas med besökare från när och fjärran. Med Löttorp som utgångspunkt finns ett stort utbud av aktiviteter inte alltför långt bort. För den golfintresserade ligger Källatorps golfbana 6 km söder om Löttorp.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Vedborm Ga:2

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Löttorp-Hornsjön, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 19991202, Registreringsdatum: 20050706)

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Rätt att för vägändamål begagna en fem meter bred markremsa å styckningsfastigheten utmed områdenas västra gränser. - Väg

  Rättigheter last

  Officialservitut: Vattentäkt

  Rättigheter last

  Officialservitut: Vattentäkt

 • Allmänt

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum6 rum
 • Boarea190 kvm
 • Tomtarea2014 kvm
 • AdressBorggatan 5
 • OmrådeBinnerbäck
 • Utgångspris3.975.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.