Bläsinge 28

Bläsinge

Charmigt och välskött fritidsboende med det lilla extra, här trivs hela familjen!

Det kan vara svårt att hitta sitt eget semesterparadis, men här gör jag det lätt för dig, välkommen till en Ölandsidyll i Bläsinge på norra Öland!

1 495 000 kr
Högsta bud 1 750 000 kr Se alla bud 

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum3 rum
 • Boarea46.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1260.0 kvm
 • AdressBläsinge 28
 • PostortLöttorp
 • OmrådeBläsinge
 • 1.495.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  På norra Öland, i den lilla byn Bläsinge strax söder om Löttorp med nära ner till kusten & Östersjön bor du här på trevlig tomt i välskött hus. Det här är så nära man kommer ett eget, charmigt, semesterparadis! Här tummar du varken på standard eller läge. Extra plus med det kommunala vattnet!

  Alla har vi drömt om en röd liten fritidsbostad med vita knutar, här har detta tagits till sina höjder med alla detaljer på plats och hög standard! Den charmiga bostaden omgärdas av en underbar trädgård med fina rabatter och syrenbuskar. På den blomstrande och välkomnande tomten finns boningshuset om 46 kvadratmeter, samt ett gästhus och en förrådsbyggnad.

  Här bor du lugnt och ostört i en trevlig semesteroas. Huset är delvis renoverat och rymmer kök, badrum, hall och två sovrum. Utanför huset finns flera inbjudande uteplatser, en för morgonkaffet och en för middagen med plats för större sittgrupp och grill.

 • Allmän beskrivning

  Köket är renoverat i charmig stil med ljusa luckor och härligt burspråk med arbetsyta för en härlig utsikt vid matlagningen. Gemensamt för alla rummen är de ljusa och fina ytskikten samt det härliga ljusinsläppet. De flesta fönstren är bytta i huset. Allrummet har gott om plats för både middagsbord och soffgrupp, här är det stora härliga fönster i söder med underbart ljusinsläpp, det finns även utgång till den härliga uteplatsen i västerläge. De två sovrummen är ljusa och rymmer två sovplatser per rum. Badrummet är fräscht och ljust med dusch, toalett och handfat. Tvättmaskin hittar vi i duschummet som är gjort i uthuset.

  Gäststugan är luftig och välplanerad med ett stort allrum för umgänge och sovplats, här finns även en enklare köksdel. Här finns även ett sovloft. På gäststugans baksida finns ett förråd.

  Förrådsbyggnaden rymmer cyklar och alla verktyg som man kan behöva, i denna finns även ett byggt våtutrymme med dusch och tvättstuga.

  Stort plus med de härliga omgivningarna, här promenerar du snabbt ner till Bläsinge båthamn. Längs med hela kusten finns flera ställen att avnjuta bad, förutom den välkända stranden i Sandby finns även liten strand i Bläsinge, Tingskullen och nere vid Hagaby fyr. Du hittar snabbt ditt favoritställe. Tar men istället bilen till den västra kusten finns det klipper att sola och bada från. Det finns även butiker och annan service på cykelavstånd i Löttorp.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1970
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Uteluftsventilerad krypgrund
  Fönster
  2- och 3-glas termo o -glas kopplade
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Hagaby 3:13
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Bläsinge 28
  Postnummer
  38771
  Ort
  Löttorp
  Område
  Bläsinge
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  15 312 kr/år
  El
  6 566 kr/år
  Elförbrukning
  2000 kWh
  VA
  5 052 kr/år
  Renhållning
  1 730 kr/år
  Väg, samf.
  250 kr/år
  Försäkring
  1 714 kr/år
  Kommentar
  Renhållning: 430 slam samt ca 1300 hushållssopor
  Taxeringsvärde
  745 000 kr
  Summa pantbrev
  305 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1260.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Kvarnstad GA:5 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Vattentäkt Vattenledning, 08-HÖG-1362.1 Förmån: Officialservitut Väg, 08-HÖG-1362.2
 • Övrigt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt: Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  I köpet ingår, utan särskild ersättning, inventarierna enligt inventarieförteckning

  Ytterligare städning utföres ej.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Tillträde kan ske enligt överenskommelse.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Bläsinge ligger ca 4 km söder om Löttorp som är centralorten på norra Öland. Löttorp har många åretrunt öppna affärer och företag men även vårdcentral, simhall och skola t.o.m. högstadiet. På sommaren blommar samhället upp när fler affärer, matställen och Systembolaget slår upp portarna samtidigt som invånarantalet mångdubblas med besökare från när och fjärran. Med Löttorp som utgångspunkt finns ett stort utbud av aktiviteter inte alltför långt bort. För den golfintresserade ligger Källatorps golfbana 6 km söder om Löttorp och ca 3,5 km från Bläsinge. Badplats i Bläsinge är sandstrand och gräs. Den har en fin sandbotten och är långgrund. Andra badplatser i närområdet är den fina sandstranden vid Sandbybadet ca 2 km från Löttorp, Tingskullen eller en liten mindre vid Källahamn.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   46.0 kvm
  • Pris
   1 495 000 kr
  • Adress
   Bläsinge 28
  • Fastighet
   Hagaby 3:13
  • Tomtarea
   1260.0 kvm
  • Byggår
   1970
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.