Bergvägen 3

Vickleby

Drömläge mitt på Landborgen med vacker utsikt mot både Alvaret och Kalmarsund!

Vackert läge på landborgskanten i södra delen av Vickleby med vidsträckt utsikt över Kalmarsund i väster och Stora Alvaret i öster.

Utgångspris 2 975 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 3/6 Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea112.0 kvm
 • Biarea162.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea2102.0 kvm
 • AdressBergvägen 3
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeVickleby
 • 2.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Vackert läge på landborgskanten i södra delen av Vickleby med vidsträckt utsikt över Kalmarsund i väster och Stora Alvaret i öster. Ett boende utöver det vanliga passande även för er som söker efter ett bättre fritidshus att kunna komma till under årets alla månader! Låg boendekostnad med bergvärme!

  Detta ljusa och fräscha hus har varsamt renoverats 2016-2022 för att skapa en trivsam och bekväm livsmiljö. Ekparkettgolven och de vita väggarna ger en trivsam och stilren känsla.

  På bottenvåningen hittar du en välkomnande hall med en ny dörr och fint ljusinsläpp, samt en garderob med skjutbara spegeldörrar. Halvtrappa ner till källaren och halvtrappa upp till bottenvåningen ger enkel tillgång till hela huset. Hallen och korridoren är utrustade med två garderober för förvaring, samt ett toalettrum med WC, tvättställ med kommod och spegel. Det tilltalande vardagsrummet/matrummet i vinkel har en fin utsikt mot Kalmarsund i väster och mot Stora Alvaret i öster. Köket med matplats är utrustat med en elspis, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. På bottenvåningen finns även tre sovrum, varav ett stort med en utgång till altan mot öster. Det fräscha och nyligen renoverade badrummet är utrustat med en WC, tvättställ med kommod, dusch med välvda glasdörrar, spegelskåp, garderober och tvättmaskin.

  På källarplanen hittar du ett trivsamt allrum/gillestuga med öppen spis (insats från 2016). Denna plan har även en nyrenoverad tvättstuga (2021) med marmorgolv och utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk. Det finns även ett fräscht kaklat badrum från 2020 med WC, tvättställ med kommod och spegel. Ett stort hobbyrum/förråd med plats för pingisbordet ger möjlighet för olika intressen och aktiviteter. På källarplanen finns också en groventré med uppgång till dubbelgarage, samt ett pannrum med bergvärmeanläggning.

  På den stora tomten med gräsmatta och rabatter ligger också ett vidbyggt dubbelgarage.

  Vickleby anses av många ha Ölands vackraste bygata och vid denna ligger Capellagården, en skola för hantverk, grundad av Carl Malmsten med hantverksutställning, doftande rosengård och örtagård m.m. Bra mat i vacker miljö finner du på Bo Pensionat. Övrig service, affärer och skolor finner du i Mörbylånga eller i Färjestaden, ca 8 km. Till havet med fin badplats och Surfingmeckat vid Haga Park är det ca 3 km. Stora Alvaret som tillsammans med södra Ölands odlingslandskap utsågs till världsnaturarv år 2000.

  Huset är besiktigat och energideklarerat - protokoll finns.

 • Allmän beskrivning

  Planlösning: Se beskrivning och planritningar.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plan med källare
  Byggnadsår
  1975
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betong
  Grundmur
  Murad
  Fönster
  3-glasfönster isoler från 2020 (Aluminium/trä)
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2016-04-08
  Fastighetsbeteckning
  Vickleby 1:11

  Övrigt

  Renoveringar utförda av nuvarande ägare: 2016 Nytt garagetak, garageportar och delvis ny panel på garage. 2016 Nya hängrännor/stuprör + plåt vid skorsten 2016 Insats i öppen spis 2016 Renoverat badrum bottenvåning 2016-2020 Invändig ommålning 2016-2017 nya ekparkettgolv på bottenvåning 2019 Tvättmaskin på bottenvåning 2022 Torktumlare 2018-2019 Nytt golv + ommålat i källarvåning 2018-2021 Ny altan i sydostläge 2020 Nytt badrum i källarvåning 2021 Ny tvättstuga i källarvåning 2021 Renoverat toalett i bottenvåning 2020 Nya fönster/fönsterdörrar (Elitfönster) Tillträde enligt överenskommelse. I köpet kan ingå gräsklippare och trädgårdsredskap om så önskas.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Bergvägen 3
  Postnummer
  38693
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Vickleby
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  42 536 kr/år
  El
  27 604 kr/år
  Elförbrukning
  8999 kWh
  VA
  7 610 kr/år
  Renhållning
  2 022 kr/år
  Väg, samf.
  400 kr/år
  Försäkring
  4 000 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Vägavgift
  400 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Taxeringsvärde
  2 364 000 kr
  Summa pantbrev
  1 300 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2102.0 kvm
  Övrigt
  Stor och lättskött tomt.
  Uteplats
  Altan i sydostläge.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Stora Vickleby GA:3 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Övrigt

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Vickleby är en mindre tätort och kyrkby i Vickleby socken i Mörbylånga kommun i Kalmar län, belägen på sydvästra Öland cirka en mil söder om Färjestaden. Vickleby ligger alldeles på kanten till Stora alvaret och tillhör Unescos världsarv "Södra Ölands odlingslandskap". Den runt 800 meter långa välbevarade bygatan är en sevärdhet. I Vickleby finns också en av Ölands längsta och bäst bevarade rader av väderkvarnar med sex väderkvarnar. Här finns också den kända Capellagården - se www.capellagarden.se. Förskola och grundskola i Mörbylånga och friskola för högstadiet finns i Färjestaden. Gymnasie- och högskolor i Kalmar. Goda bussförbindelser till Mörbylånga, Färjestaden och Kalmar. Fin badplats finns i Haga Park några kilometer väster om byn
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   112.0 kvm
  • Biarea
   162.0 kvm
  • Pris
   2 975 000 kr
  • Adress
   Bergvägen 3
  • Fastighet
   Vickleby 1:11
  • Tomtarea
   2102.0 kvm
  • Byggår
   1975
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.