Bågsträngsgatan 11 Dovreviken

Bågsträngsgatan 11

Dovreviken

Borgholm - Arkitektritad tvåplansvilla med magnifik utsikt!

Exklusiv arkitektritad tvåplansvilla med mycket fint läge nära havet i Dovreviken 1 km från Borgholms centrum. En mycket tilltalande tvåplansvilla med väl disponerad invändig yta om 220 kvm fördelat på 6 rum och kök. Stora altaner/balkonger mot havet. Gäststuga med wc/dusch/köksvägg-Garage/förråd.

Utgångspris: 6.900.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum6 rum
 • Boarea220 kvm
 • Tomtarea1250 kvm
 • AdressBågsträngsgatan 11
 • OmrådeDovreviken
 • Utgångspris6.900.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Exklusivt boende med mycket fint läge nära havet i Dovreviken 1 km från Borgholms centrum.

  Arkitekten har i samverkan med ägaren skapat ett hem utöver det vanliga med ljus, rymd och med gott om plats för såväl familj som gäster. För att ta tillvara på Ölands speciella ljus, sol och naturens skiftningar har man utvändigt stora altaner,balkonger och en härlig innergård där du kan njuta av sol och lä.

  En mycket tilltalande tvåplansvilla med väl disponerad invändig yta om 220 kvm. Generösa ytor, påkostade materialval, ljusa toner och många ljusinsläpp ger en trivsam atmosfär och havet känns alltid nära med vacker havsutsikt från flera rum och uteplatser. Övervåning med sovrum, nästan helkaklat badrum och ett stort elegant kök/allrum med högt upp i tak och stora fönster som ger ljus och rymd, braskamin och utgång till den stora balkongen/altanen mot havet. Bottenvåning med allrum, tre stora sovrum, relaxavdelning med spabad och bastu, toalett, välkomnande hall och tvättstuga/groventré.

  För gästerna, tonåringarna eller kanske för mor och far finns fint gästhus byggt i samma fina stil som villan, inrymmande allrum med kök, sovalkov och badrum, och för barnen eller barnbarnen finns en charmig lekstuga även den byggd i rätt stil. Isolerat garage/förråd. Fin hörntomt med uppvuxna träd och buskar.

  Dovreviken är Borgholms nya exklusiva villaområde med ett 60-tal villor och fritidsvillor byggda under 2000-talet. Här bor du vid havet med härliga strövområden inpå knuten och på tio minuters gångavstånd har du service och affärer i Borgholms centrum. Till områdets fina sandstrand är det ca 300 meter.

  Borgholm är Ölands enda stad med komplett utbud av service, affärer och skolor t.o.m. högstadiet. Sommartid blomstrar den lilla staden upp till att bli en av Sveriges populäraste turistorter med brett utbud av restauranger, nöjen och butiker.

  Bottenvåning:

  Stor välkomnande hall med högt upp i tak, elegant kalkstensgolv med golvvärme och takfönster och spotlights som ger fint ljus. Vitmålade väggar och vitlaserade trätak. Här finns också ett väl tilltaget kapprum med plats för skor och hatthylla. Allrum med askparkettgolv och golvvärme, vitmålade väggar och vitmålad gipsskiva i tak. Musikanläggning/TV ingår. Utgång till altan. Stort sovrum med skeppsgolv i ek och golvvärme, vita väggar/fondvägg och vitmålad gipsskiva i tak. Stor garderob/walk-in-closet. Stort sovrum med skeppsgolv i ek och golvvärme, sandfärgade väggar/fondvägg och vitmålad gipsskiva i tak. Stor garderob/walk-in-closet. Groventré/tvättstuga/pannrum med grafitgrått klinkergolv med golvvärme, vitmålade väggar och tak. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk, jordvärmeanläggning/VVB. Utgång . Sovrum med askparkettgolv och golvvärme, vitmålade väggar och vitmålat tak. Förvaringsutrymme. Relaxavdelning med ljusgrått klinkergolv med golvvärme, sandfärgat kakel på väggar och vitmålat tak. Här finns plats för samvaro och relax och utrustat med spabad, rejäl bastu med havsutsikt och stor dusch. Spotlights i tak i både relaxavdelningen och bastun. Toalettrum med grått klinkergolv med golvvärme, ljusgrå väggar och vitmålat tak med spotlights. Utrustat med wc, tvättställ, spegel och badrumsinredning.

  Övervåning:

  En trappa upp ligger det stora fina allrummet/köket med magnifik utsikt mot havet. Högt till tak ( 2,50 m - 4,20 m) och stora fönsterpartier ger ljus och rymd. Utgång till stor balkong/altan på två sidor av huset och med fin kontakt med havet. Braskamin ger skön värme när ölandsfåken ryter utanför knuten. Stilrent med askparkettgolv, vitmålade väggar och vitlaserat trätak. Kök från Tibro med vitmålade luckor, grå arbetsbänkar och elegant smårutigt och svart kakel ovanför bänkar. Rostfria vitvaror från Husqvarna - kylskåp, frysskåp, diskmaskin, varmluftsugn, micro, induktionshäll och fläkt. Stort sovrum med askparkettgolv, vitmålade väggar och vitlaserat trätak. Utgång till balkong/altan. Stor garderob/walk-in-closet. Toalett/duschrum med ljust klinkergolv med golvvärme, sandfärgat kakel på väggar och vitlaserat trätak. Utrustat med wc, tvättställ, spegel, badrumsinredning och dusch med välvda glasdörrar.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM LÅNGHUSET 7

  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Bågsträngsgatan 11

  Postnummer
  387 37
  Postort

  Borgholm

  Församling

  Borgholm

  Område

  Dovreviken

  Boarea
  Ca ~220.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Tomtareal/mark
  1250.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Fin hörntomt med gräsmatta, uppvuxna träd/buskar och häckar.

  Antal rum
  6 rum
  Antal sovrum
  4 rum
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 19 okt 2018
  Besiktades av: Hans Sandelin
  Energiklass: C
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 2007
  Taxeringsvärde byggnad: 3 139 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 3 864 000 kr
 • Byggnad
  Standardpoäng
  32
  Byggår
  2007
  Grund

  Betong

  Tak

  Falsat plåttak

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  3-glasfönster isoler

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Byggnadskommentar

  Ett gediget byggt hus från Sävsjö Trähus med solid konstruktion av trä. Samtliga byggnader ommålade utvändigt 2017.

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Jordvärmeanläggning med vattenburet system med radiatorer och golvvärme + braskamin

  Värmeanläggning
  Ålder: 2007
  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Skorsten av plåt

  Uteplats

  Mycket trevlig insyns- och vindskyddad uteplats belagd med kalksten i söderläge. Takskyddad uteplats på två sidor av huset i väster/norr. Liten takskyddad altan i österläge vid groventré. Stor härlig altan/balkong i väster/norrläge med fin utsikt mot havet.

  Övriga byggnader
  1. Gäststuga perfekt för generationsboende, tonåringarna eller gästerna! Gäststugan är byggd i samma fina stil som bostadshuset och har en boyta om 26 kvm. Hall med kalkstensgolv, vitmålade väggar och vitlaserat trätak, allrum/kök/sovalkov med ekparkettgolv, vitmålade väggar och vitlaserat trätak, kök med spishäll, kyl/frys och diskmaskin. Helkaklat toalett/duschrum med grått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel/gråmålade väggar och vitlaserat trätak. Utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp, dusch, VVB och fläkt .
  2. Isolerat garage/förråd om 24 kvm.
  3. Gullig lekstuga även den byggd i stil som bostadshuset!
  TV/Internet

  Fiber finns anslutet och nyttjas idag för bredband, telefon och TV. Inbyggnad ledningar och högtalare för musik och TV i botten och övervåning samt i bastu/relax. Högtalare och tv i allrum ingår utan särskild ersättning.

 • Pantsättningar & Inteckningar
  4st inteckningar på totalt 4 385 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  17 400 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Vatten och avlopp
  8 600 kr/år
  Renhållning
  900 kr/år
  Hemförsäkring
  4 330 kr/år
  Summa driftskostnader
  31 730 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Personer i hushållet
  2
  Årlig elförbrukning
  15784 kWh/år
 • Vägbeskrivning

  Väg 136, tag av mot Borgholm vid andra infarten (rondellen) sedan till höger mot Dovreviken. Bågsträngsgatan 11 är fastigheten.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  Borgholm 11:46 Och Del Av 11:1(Blå Rör), Detaljplan (Beslutsdatum: 20030428, Registreringsdatum: 20050406)

 • Allmänt

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum6 rum
 • Boarea220 kvm
 • Tomtarea1250 kvm
 • AdressBågsträngsgatan 11
 • OmrådeDovreviken
 • Utgångspris6.900.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.