Badhusgatan 8A Borgholm

Badhusgatan 8A

Borgholm

Fräsch central villa med uthyrningsmöjligheter!

Centralt läge med bara 200 meter från Borgholms hamn ligger den här fina villan. Ett flexibelt hus med många tänkbara användningsområden - som ett perfekt centralt boende med uthyrningsmöjligheter, som pensionat/B&B eller varför inte som bostad/kontor. Totalt 9 sovrum och 7 badrum.

Utgångspris: 4.695.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se
Möten & visningar i Coronatider

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum10 rum
 • Boarea209 kvm
 • Biarea20 kvm
 • Tomtarea690 kvm
 • AdressBadhusgatan 8A
 • PostortBorgholm
 • OmrådeBorgholm
 • Utgångspris4.695.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Centralt läge med bara 200 meter från Borgholms hamn ligger den här fina villan, totalrenoverad 2012. Ett flexibelt hus med många tänkbara användningsområden - som ett fräscht, centralt boende med uthyrningsmöjligheter, som pensionat/B&B eller varför inte som bostad/kontor.

  Villan genomgick en omfattande helrenovering 2012 och har sedan dess nyttjats som pensionat/B&B och för uthyrning. Ett attraktivt läge med bekväm närhet till allt - bara 200 meter till hamnen med mysiga restauranger, badstrand/kallbadhus, affärer, service och skola, till och med årskurs 9. Till Borgholms torg är det ca 400 meter.

  Hela villan är ljus, fräsch och renoverad 2012! Genomgående ekparkettgolv, vitmålade väggar och tak. Badrum med klinkergolv och golvvärme, vitt kakel på väggar och vitmålade tak, alla utrustade med WC, tvättställ, spegelskåp, fläkt, dusch med skärmvägg i glas. Bägge planen med brandlarmsystem och brandklassade dörrar samt utrymningstrappa från plan 2.
  Totalt 9 sovrum och 7 badrum.

  Plan 1: Inrymmer 4 sovrum och 2 badrum - fördelningen av rummen är följande:

  Entré via verandan, här finner ni trappan upp till plan 2. Kaklat badrum med dusch, tvättställ och WC. Genomgående hall med ett litet förrådsrum under trappen. 3 sovrum på rad med garderober. Stort allrum/kök med fint ljusinsläpp och gott om plats för samvaro, mat- och soffgrupp. Glasdörrar för utgång till stor altan i trädgården. Kök utrustat med ljusgrå skåpinredning och svart bänkskiva. Utrustat med ugn, spishäll, fläkt, micro, diskmaskin, kyl och frys. Allt i smakfull tilltalande stil. Sovrum i anslutning till kök/allrum, även detta med garderob. Kaklat badrum med dusch, tvättställ och WC som utrustats med tvättmaskin och torktumlare. Entré med intilliggande kapprum

  Plan 2: Gråmålad trapp leder upp till plan 2 som inrymmer 4 rumsenheter varav en enhet har 2 rum. Bra alternativ för exempelvis uthyrning/B&B med sovrum och eget badrum.
  Totalt 5 sovrum på plan 2 - fördelningen av rummen är följande:

  Badrum med tvättställ, dusch och WC Genomgångshall, härifrån når ni planets alla rum. Passage/mellanrum med ljust pentry med glasdörrar till stort matrum/allrum Sovrum, eget badrum med tvättställ, dusch och WC Sovrum, eget badrum med tvättställ, dusch och WC. Större sovrum med hall och direkt anslutning till matrum/allrum. Eget badrum med tvättställ, dusch och WC. Sovrum med en icke fungerande braskamin samt ett intilliggande sovrum. Eget badrum med tvättställ, dusch och WC.

  Källarvåning med låg takhöjd. Här finns förrådsutrymmen och fjärrvärmeanläggning.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM ARABEN 3

  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Badhusgatan 8A

  Postnummer
  387 32
  Postort

  Borgholm

  Församling

  Borgholm

  Område

  Borgholm

  Boarea
  Ca ~209.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Biarea
  20.0 m2
  Tomtareal/mark
  690.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Gräsmatta, grusad uppställningsplats och stensatta ytor. Plank mot gatan.

  Antal rum
  10 rum
  Antal sovrum
  9 rum
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 6 apr 2011
  Besiktades av: Richard Anderssson
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1939
  Taxeringsvärde byggnad: 2 580 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 893 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 3 473 000 kr
 • Pantsättningar & Inteckningar
  16st inteckningar på totalt 3 855 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  12 000 kr/år
  Vatten och avlopp
  32 000 kr/år
  Renhållning
  5 000 kr/år
  Uppvärmning
  28 000 kr/år
  Hemförsäkring
  15 000 kr/år
  Summa driftskostnader
  92 000 kr/år

  Fastigheten har använts som pensionat

  Fastighetsskatt
  8 349 kr/år
  Beskrivning av kostnader

  Driftkostnad avser kostnad när 8-10 personer bor i fastigheten året runt. (Tidigare avtal med åretruntuthyrning till Borgholms kommun.)

  Årlig elförbrukning
  9050 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Vid trafikljusen i Borgholm, tag Storgatan ner mot centrum, Tullgatan till vänster och Badhusgatan till höger. Badhusgatan 8A är fastigheten. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och inmundiga någon trevlig spis samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  Borgholms Stad, Stadsplan (Beslutsdatum: 19110602)

  Planer och bestämmelser

  Borgholm, Stadsplan (Beslutsdatum: 19210930)

  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt att använda området x för infart/utfart och rätt att anlägga, underhålla och förnya vatten-och avloppsledningar till kommunal anslutningspunkt samt fiberkabel. - Väg, va-ledningar, fiberkabel

 • Allmänt

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Intäkterna för uthyrning är: 2019 - 425.000 tkr 2020 - 425.000 tkr

  Tillträde kan ske från 1 mars 2021.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum10 rum
 • Boarea209 kvm
 • Tomtarea690 kvm
 • AdressBadhusgatan 8A
 • OmrådeBorgholm
 • Utgångspris4.695.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.