Mästerkattens väg 4

Arontorp

Tomt invid Arontorps naturreservat!

Tomt nära naturen, Kalmar och Färjestaden. På nära avstånd finns mataffär, förskola och skola. Kommunalt V/A - ENDAST 2 tomter kvar...

Utgångspris 595 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypTomt
 • UpplåtelseformFriköpt
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1284.0 kvm
 • AdressMästerkattens väg 4
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeArontorp
 • Utgångspris595.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om tomten

 • Beskrivning

  Söker ni en tomt nära naturen, Kalmar och Färjestaden. Då är Arontorp ett bra alternativ för ert blivande drömboende. Här kan ni sätta er egen prägel, utan krav på entreprenör eller husleverantör.

  Denna tomt är 1 av 3 som styckats av på Mästerkattens väg i direktanslutning till Arontorps naturreservat, här finns träd och grönska bevarad med parkkänsla och stenmur.

  ENDAST 2 tomter kvar...

  Mörbylånga kommun har 2021 lämnat förhandsbesked för byggnation med nockhöjd högst 6 meter och största byggnadsarea 175 kvm. Huvudbyggnad skall placeras i öst-västlig riktning.

  Kommunalt V/A inom området - anslutningsavgift 238 637 kr (2023 års taxa.)

  Inom Arontorps samfällighet finns trevliga stigar, grönområden och lekplats. De är god sammanhållning med 2-3 sammankomster om året för skötsel av det välskötta och vackra området.

 • Allmänt om Tomten
  Adress
  Mästerkattens väg 4
  Postnummer
  38696
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Arontorp
  Kommun
  Mörbylånga
  Tomtarea
  1284.0 kvm
  Enligt
  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
  Vatten & avlopp
  kommunalt vatten, kommunalt avlopp - anslutningsavgift tillkommer
  Tomttyp
  Tomt
  Byggrätt
  Förhandsbesked från 2021 för byggnation med nockhöjd högst 6 meter och största byggnadsarea 175 kvm. Huvudbyggnad skall placeras i öst-västlig riktning.
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  1 650 kr/år
  Elförbrukning:
  0 kWh
  Väg, samf.:
  1 650 kr/år
  Taxeringsvärde
  448 000 kr
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Arontorp GA:3 ändamål: Vägar, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Arontorp GA:4 ändamål: Kvartersanläggning Förmån: Officialservitut Väg, 0840-2022/30.1 Förmån: Officialservitut Väg, 0840-2022/30.2

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde (1983-10-31)
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Byn Arontorp ligger ett par minuter från Ölandsbron och är mest känt för sitt naturreservat och sina vackra stigar som i förlängningen ansluter till Mörbylångaleden. Här upptäckte Carl von Linné på sin öländska resa 1741 en unik blomma, Våradonisen "Arontorpsrosen" som folk vallfärdar för att se i reservatet. I närheten finns även berömda folkhögskolan i Skogsby och intilliggande Station Linné. I Torslunda finns en förskola och en grundskola upp till årskurs 6. Här finns också en sporthall, tio minuters cykelväg från Arontorp. Till välsorterad livsmedelsbutik, ICA Almérs, är det bara ca 2 km. Till Ölands köpstad med butiker och service är det ca 5 km. Bra bussförbindelser med Kalmar dit det är ca 18 km. Härliga strövområden finns inpå knuten och vill du bada vid fin sandstrand så cyklar du ner till havet på en kvart. Skolor från förskola till högstadiet finns i Färjestaden.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Tomt
  • Tomtarea
   1284.0 kvm
  • Tomttyp
   Tomt
  • Pris
   595 000 kr
  • Adress
   Mästerkattens väg 4
  • Upplåtelseform
   Friköpt
  • Fastighet
   Kåtorp 7:18
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.