Albrunna 164

Albrunna

Drömboende vid havet!

Här har vi nöjet att salubjuda en modern villa i toppskick för permanent eller fritidsboende, tillbyggd och helrenoverad under 2019-2020.

Utgångspris 4 975 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 3/6 kl 12:00 - 12:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla/fritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea152.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt mätning av golvytor
 • Kommentar areakällaBoytan är i bottenplan ca 109 kvm och 43 kvm avser golvyta på ovanvåning med snedtak
 • Tomtarea797.0 kvm
 • AdressAlbrunna 164
 • PostortDegerhamn
 • OmrådeAlbrunna
 • Utgångspris4.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till ett riktigt drömboende beläget i vackra Albrunna på sydvästra Öland! Här har vi nöjet att salubjuda en modern villa i toppskick för permanent eller fritidsboende, tillbyggd och helrenoverad under 2019-2020. Här bor ni bara 200 meter från havet och med vidsträckt utsikt över Kalmarsund och enastående solnedgångar.

  Arkitekt Bo Thunberg har förvandlat det ursprungliga äldre bostadshuset till en modern och tilltalande bostad. Bottenvåningen rymmer ett stort och härligt kök med ljus och rymd samt hela 5,80 i takhöjd. Det finns gott om plats för matplats med stora fönsterpartier som vetter mot havet, ett mysigt vardagsrum med braskamin, allrum och två badrum samt ett uterum mot havet. På ovanvåningen finns ett sovrum i den nya delen och två sovrum i den gamla delen.

  På tomten finner du även ett charmigt gästhus i vitmålad putsad kalksten med djupa fönsternischer. Bottenvåningen rymmer ett allrum, kök och badrum, medan ovanvåningen har två sovrum.

  Mot havet finns en nybyggd altan med plats för matgrupp och för härliga solnedgångskvällar finns en mysig vedeldad badtunna. Detta är verkligen det ultimata boendet för den som vill uppleva havet på nära håll och njuta av allt som Öland har att erbjuda. Välkommen att uppleva denna unika pärla vid havet!

  Till havet är det fågelvägen ca 200 meter och för att gå ner på stigen söderut och ta sig ett dopp är det uppskattningsvis 300 meter ner till strandkanten. Strax norrut finns brygga som byalaget står bakom. En annan fin plats att bada på är vid Albrunna stenbrott på östra sidan av vägen. Till en av Sveriges vackrast belägna golfbanor och åretrunt öppen affär i Grönhögen är det ca 6 km. Till Mörbylånga ca 2,5 mil och till brofästet ca 4,3 mil

  Slutligen lite fina ord från säljaren: Läget! Utsikten! Knappt 200 meter till havet med en 180 graders sikt över Kalmarsund innebär att man får en ständig föränderlig naturtavla som skapar ett inre lugn och harmoni. Vi uppskattar också tystnaden, man hör havet och fågelsång. Närheten till naturen gör att man lever med årets olika växlingar. Inom rimligt avstånd finns två matbutiker, golf och padelbana och restaurang. Cykelvägen "Fyr till fyr" går genom byn. Förutom olika badstränder finns populära kalkstensbrotten i både Albrunna och Grönhögen för bad. Alvaret "ligger" i byn och Albrunna lund. Kalkstenshuset gör det enkelt att ta emot vänner och familj - där finns både badrum och ett enkelt kök.

 • Allmän beskrivning

  Rumsbeskrivning Välkommen till denna fina villa med en trivsam och ljus planlösning och där närheten till havet alltid är påtaglig. Genomgående slitstarka laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålade tak vissa med spotlight. Klinkergolv med golvvärme i badrum

  Stig in i hallen och möts direkt av den vackra och fria utsikten mot Kalmarsund.

  Det väl tilltagna badrummet inrymmer en stor dusch med glasbetongväggar, ett brett tvättställ med kommod och ett spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare, linneskåp och fläkt.

  Utsiktsrummet är perfekt för att koppla av medan du tittar på havet från bekväma fåtöljer.

  Köket är den ultimata platsen för familjen att samlas. Med imponerande 5,80 i takhöjd och rejäla ytor, kommer ni att ha gott om plats för matlagning och umgänge. Elegant grå skåpinredning med vita bänkar och fullt utrustat med spishäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Stora fönster mot havet!

  Vardagsrum med utgång till uterum i västerläge. Koppla av framför den fina täljstenskaminen medan fåken ryter utanför knuten.

  Ytterligare ett badrum med wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, fläkt och dusch med välvda glasdörrar

  Allrum med laminatgolv, vitmålade väggar och tak. Tre garderober och linneskåp. Trappa upp till övervåning.

  Den nya delen har ett större sovrum med trevliga detaljer som fönster i sänghöjd man ser havet igenom när man ligger ner och en fin gammal spegeldörr som en fransk balkong mot köket.

  Den äldre delen har två sovrum och två garderober.

  Uterum i fint västerläge mot havet med skjutbara fönster/dörrar.

  Sammanfattningsvis, denna fräscha fina villa är perfekt för dig som vill ha närhet till havet och en bekväm och modern livsstil.

  Gårdshuset är en riktig pärla med vitmålade putsade kalkstensväggar och halvmeterdjupa fönsternischer som ger ett fint intryck.

  Bottenvåningen har genomgående ljusa klinkergolv med golvvärme och vitmålade väggar och tak som ger rummen en ljus och luftig känsla. Här finns allt du behöver för att trivas, inklusive ett modernt badrum och ett kök med trinettkök som gör att gästerna kan sköta sig själv.

  Övervåningen har en mysig känsla med trägolv och vitmålade snedtak och vackra fönsternischer. Här finns två fina gästrum

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1935/2019
  Fasad
  Gråmålad träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta, torpargrund och liten källare
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Falsat plåttak
  Uppvärmning
  Luft/vattenvärmepump, braskamin och elradiatorer.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Egen grävd brunn för bevattning.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2023-05-03
  Fastighetsbeteckning
  Albrunna 12:1
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Albrunna 164
  Postnummer
  38663
  Ort
  Degerhamn
  Område
  Albrunna
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  42 301 kr/år
  El
  28 836 kr/år
  Elförbrukning
  13359 kWh
  VA
  6 500 kr/år
  Renhållning
  2 402 kr/år
  Försäkring
  4 023 kr/år
  Sotning
  540 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Taxeringsvärde
  754 000 kr
  Summa pantbrev
  2 808 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  797.0 kvm
  Övrigt
  Stenmur i ölandskalksten och häck mot vägen. Framsidan är delvis grusad med vacker kalkstensflisa vid entrén och fin liten grästäppa med ett äppelträd och den gamla vattenbrunnen. Baksida med gräsmatta.
  Uteplats
  Nybyggd altan längs med huset och altan vid gårdshuset, båda med plats för mat och sittgrupp. Och det bästa till sist är en fin veldad badtunna där man kan sitta och njuta av fantastiska solnedgångar.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  1. Mycket charmigt gästhus i vitmålad putsad kalksten med djupa fönsternischer. Bottenvåning med hall, allrum, kök och badrum och övervåning med två sovrum. 2. Isolerat förråd/verkstad om ca 20 kvm med värme.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Albrunna by är vackert beläget på landborgskanten ner mot Kalmarsund, mittemellan Stora Alvaret och strandängarna. I byns södra ände finns strövområdet Albrunna lund med fantastisk vårblomning med blå-, gul- och vitsippor, lövskog och ängsmark och kalkbrott med ett rikt fågelliv. Genom byns strandängar går cykelvägen "fyr till fyr" och nere vid strandkanten finns möjlighet till bad med brygga. Byn har historiskt varit hemvist för en blandning av sjöfarare och jordbrukare. Än idag märks en ovanligt öppen attityd med en välkomnande och social atmosfär. Byalaget ordnar växtbytardagar, strandstädning och andra gemensamma aktiviteter för den som vill. Albrunna perenner finns i byn, med bra sortiment för den trädgårdsintresserade. I Södra Möckleby, cirka tre kilometer bort, finns matbutik och bibliotek. I Grönhögen, cirka sju kilometer söder över, finns en av Sveriges bästa golfbanor. Sommartid finns här restauranger, hamncafé och glassbutik. Här finns också ICA-butik året om. Till Ottenby med dess fågelstation är det ca 15 kilometer.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Villa/fritidshus
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   152.0 kvm
  • Pris
   4 975 000 kr
  • Adress
   Albrunna 164
  • Fastighet
   Albrunna 12:1
  • Tomtarea
   797.0 kvm
  • Byggår
   1935/2019
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.